16 Μάρτιος 2016, 22:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2016, 01:28

Βαθαίνει η κυβερνητική κρίση με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα

  • Βαθαίνει η κυβερνητική κρίση με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ένα απίστευτο πόκερ παίζεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, με Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να στέλνουν ο ένας τελεσίγραφο στον άλλο και στενούς συνεργάτες των δύο να προσπαθούν να βρούν λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε η δήλωση Μουζάλα περί «Μακεδονίας». Τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά.

Μεταξύ αυτών «παίζει» το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού αλλά και της αλλαγής κυβερνητικού εταίρου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη φαίνεται να είναι στην αναμονή.

Ακόμη και σενάρια εκλογών σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση ακούστηκαν. Την κρίση επιβεβαιώνει η φράση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου «ή εγώ ή αυτός» (αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα) κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν όχι μόνο την παραμονή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του, αλλά και συνολικά το σχήμα της κυβέρνησης. Πάντως ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Είναι ενδεικτικό ότι συγκάλεσε για το πρωί της Πέμπτης την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ για το θέμα, ακυρώνοντας την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.

Ζήτησε επίσης να συναντήσει αμέσως μετά τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που ανήκουν στον κύκλο του υπουργού Άμυνας αναφέρουν πως μαζεύουν τα πράγματα τους από το ΥΕΘΑ.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ζητώντας από τον Πάνο Καμμένο να περιμένει την επιστροφή Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.