17 Μάρτιος 2016, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2016, 11:23

Ο Πόντος στο πιάτο μας από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας

  • Ο Πόντος στο πιάτο μας από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας
  • Ο Πόντος στο πιάτο μας από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας
  • Ο Πόντος στο πιάτο μας από την Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας

Στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας και διατροφής θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν, όσοι ενδιαφέρονται, την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 17:00, στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών.

Ένα ταξίδι στις αρχέγονες ποντιακές γεύσεις. Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην περιοχή του Πόντου, με γεύσεις απλές, λιτές και νόστιμες.

Κεντρικός ομιλητής ο βιολόγος-χημικός, καθηγητής του ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, ο οποίος θα μυήσει τους παρευρισκομένους στην ποντιακή κουζίνα και διατροφή. Η Ελένη Τομπουλίδου θα παρασκευάσει ζωντανά ποντιακά εδέσματα τα οποία θα μπορεί να δοκιμάσει το κοινό.

Η Ελένη Τομπουλίδου βραβεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 σε διεθνή διαγωνισμό, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο για το σιρόν.

Το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα δώσει άλλον αέρα στην εκδήλωση χορεύοντας παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, ενώ η χορωδία «Τραγουδάνοι Πόντου» Γιαννιτσών θα παρουσιάσει ποντιακά τραγούδια.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Ιάκωβος Ποτουρίδης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.