16 Μάρτιος 2016, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2016, 17:24

Γιατροί του Κόσμου: Στο Καστελόριζο για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους

  • Γιατροί του Κόσμου: Στο Καστελόριζο για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους
    Στο Καστελόριζο θα βρεθούν από την Παρασκευή οι Γιατροί του Κόσμου για να προσφέρουν δωρεάν προληπτικούς ελέγχους (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο Καστελόριζο θα βρεθεί από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για την πραγματοποίηση προληπτικών οδοντιατρικών, γυναικολογικών και παιδιατρικών ελέγχων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός, ορθοπεδικός και νευρολογικός διαγνωστικός έλεγχος, καθώς και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων «Smile Project», και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών «Child Immunization» των Γιατρών του Κόσμου, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα, και έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν παιδιά και ενήλικες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική τους περίθαλψη.

Στο πλαίσιο αυτό, και χάρη στη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα 16.862 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα λαμβάνοντας τη δωρεάν φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.