17 Μάρτιος 2016, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2016, 09:40

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Μπιενάλε Βενετίας 2017

  • Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Μπιενάλε Βενετίας 2017
    Έργο του Γιάννη Κουνέλλη στην 56η Μπιενάλε (φωτ.: EPA / Andrea Merola)

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έγκαιρη προετοιμασία της εθνικής συμμετοχής στην 57η Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση της Μπιενάλε Βενετίας απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Μπιενάλε της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί 13 Μαΐου - 26 Νοεμβρίου 2017.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιμελητές, ιστορικούς, κριτικούς και θεωρητικούς τέχνης με εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων από κοινού με καλλιτέχνες ή αντίστροφα, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την επιλογή της ελληνικής εκπροσώπησης.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του, «καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από οπτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή που να παραπέμπει στα προτεινόμενα έργα και στην παρουσίασή τους στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 16:00.

H διεύθυνση για την κατάθεση των προτάσεων είναι: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού / Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής, Μετσόβου 5, 106 82 Αθήνα (ημιώροφος).

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση depp@culture.gr. Το συνολικό μέγεθος των ψηφιακών αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 ΜΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου, Ρεθύμνου 1, Αθήνα, τηλ.: 2108201723, 2108201728, 2108201708, καθώς και στον ιστότοπο http://greeceatvenice.culture.gr.

Ποιος θα εξετάσει τις προτάσεις
Το υπουργείο συγκροτεί ad hoc 7μελή Γνωμοδοτική Επιτροπή θεσμικού χαρακτήρα που θα απαρτίζεται από ένα μέλος ΔΕΠ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ένα μέλος ΔΕΠ Τμήματος Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, έναν εκπρόσωπο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έναν εκπρόσωπο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA HELLAS), καθώς και τον γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ.

«Οι εκπρόσωποι θα οριστούν από το αρμόδιο όργανο του κάθε φορέα. Έργο τής εν λόγω επιτροπής θα είναι η εξέταση-αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν και η γνωμοδότηση σχετικά με την επιλογή των συντελεστών της ελληνικής συμμετοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.