15 Μάρτιος 2016, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2016, 23:37

Ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»! (βίντεο)

  • Ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»! (βίντεο)
    Γιάννης Μουζάλας (φωτ.: Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Και ενώ η Ελλάδα διαμαρτύρεται όταν ξένοι χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενοι στα Σκόπια, ένας Έλληνας υπουργός τα αποκαλεί, σε συνέντευξή του, με τον ίδιο τρόπο! Ο λόγος για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ για το προσφυγικό.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της πΓΔΜ, είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.»Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη “Μακεδονία”.

»Έχω εδώ την προκήρυξη –το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» είπε ο Γ. Μουζάλας ενώ ούτε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ένιωσε την ανάγκη να τον διορθώσει! «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε λίγο αργότερα ο υπουργός ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ που τόνισε ότι «Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ζητεί ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο Twitter.

Την ίδια ώρα από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Γ. Μουζάλας ανέφερε «Μακεδονία» την πΓΔΜ εν τη ρύμη του λόγου και προσθέτουν ότι είναι υποκριτική η προσπάθεια αποδυνάμωσής του.