15 Μάρτιος 2016, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2016, 22:53

Βρυξέλλες: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν – Ένας ένοπλος «εξουδετερώθηκε»

  • Βρυξέλλες: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν – Ένας ένοπλος «εξουδετερώθηκε»
    Πάνοπλοι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην ευρεία επιχείρηση των Βρυξελλών (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης της βελγικής και γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Αυτό ανέφερε, στο γαλλικό πρακτορείο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει την υπηκοότητά τους. Τρεις εξ αυτών τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών κι ένας ακόμη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ακολούθησαν, επισήμανε ο Έρικ Φαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος Τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» στο νότιο τμήμα των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική εφημερίδα DH έγραψε ότι ένας ύποπτος, που όπως περιγράφεται κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο, «εξουδετερώθηκε» αφού εντοπίστηκε σε έναν κήπο από ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε από την πλευρά του ότι ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίζει εάν σκοτώθηκε (όπως αναφέρουν άλλες πηγές) και άλλοι δύο παραμένουν ασύλληπτοι.