15 Μάρτιος 2016, 21:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2016, 20:05

Συνεχίζουν την αποχή έως τις 28 Μαρτίου οι δικηγόροι

  • Κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού: 4 προφυλακίσεις, άλλοι 18 απολογούνται
    (Φωτ. αρχείου)

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για το Ασφαλιστικό, αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως και την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 καθώς και τη σύγκληση νέας Συντονιστικής Επιτροπής την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε τη θέση ότι «δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των δικηγόρων».

Ζητεί επίσης «να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ».