16 Μάρτιος 2016, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2016, 11:52

Στη Θεσσαλονίκη φθάνουν περίπου 400 πρόσφυγες

  • Στη Θεσσαλονίκη φθάνουν περίπου 400 πρόσφυγες
    (Φωτ. αρχείου)

Σε χώρους του λιμανιού Θεσσαλονίκης που προετοιμάζονται από χθες, θα φιλοξενηθούν περίπου 400 πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Καβάλας με λεωφορεία, δήλωσε σήμερα στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9 η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, οι πρόσφυγες ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής (Μύκονος), το οποίο θα καταπλεύσει στην Καβάλα. Πρόκειται για «ταυτοποιημένους» Σύρους και Ιρακινούς.

Ερωτηθείσα για το πόσο καιρό θα μείνουν στο λιμάνι, η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά είπε ότι όλα είναι ρευστά και πιθανά σενάρια που μπορεί να αλλάξουν, αυτό όμως που προέχει είναι να εξυπηρετηθούν και να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί. Υπογράμμισε επίσης ότι το πόσο θα μείνουν δεν είναι δική της απόφαση και ότι γίνονται συζητήσεις να βρεθούν χώροι, όπως αυτός στα Διαβατά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν και σε ξενοδοχεία της πόλης. Ευχαρίστησε, τέλος, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τη διάθεση συνεργασίας που δείχνει και σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται το δράμα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.