15 Μάρτιος 2016, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2016, 15:41

Τον Μάιο το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια

  • Τον Μάιο το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά από περίπου 60 χρόνια, στα τέλη Μαΐου, θα αναβιώσει το Φεστιβάλ Ροδάκινου στην πόλη της Βέροιας, που όπως τότε έτσι και σήμερα έχει στόχο την προβολή των αγροτικών προϊόντων του κάμπου της Ημαθίας. Το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Μαΐου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του νομού.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του τριήμερου Φεστιβάλ θα ανοίξει με ένα διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, στο οποίο θα συμμετάσχουν παραγωγικοί φορείς από την Τουρκία, αλλά και καθηγητές από τη Ρώμη και το ΑΠΘ.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο της Ελιάς, όπου θα επινοηθούν συνταγές με βάση το ροδάκινο. Για τα παιδιά θα γίνει και ένα δημιουργικό εργαστήρι με θέμα το συγκεκριμένο φρούτο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

«Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ την περίοδο 1958-1963, πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό. Τελευταία ζωντανέψαμε και πάλι τον Τουριστικό Όμιλο και ξεκινάμε το Φεστιβάλ. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί μια εκδήλωση που να υποστηρίζει το αγροτικό προϊόν και να προβάλλει την πόλη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, Ζήσης Πατσίκας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.