14 Μάρτιος 2016, 22:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2016, 22:34

Αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία ο Πούτιν

  • Αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία ο Πούτιν

Την εντολή να αρχίσει η απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων να ξεκινήσει την Τρίτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία.  

«Θεωρώ ότι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο Άμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Γι' αυτό δίνω εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου όγκου των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τα εδάφη της Συρίας, ξεκινώντας από αύριο», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters. Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Ρωσίας στη Συρία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο RT.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ-Άσαντ για την κίνηση αυτή. Η Μόσχα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015.