14 Μάρτιος 2016, 16:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2016, 16:15

Κομισιόν: Επιπλέον υλική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

  • Κομισιόν: Επιπλέον υλική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
    Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «Ο Άλλος Άνθρωπος» και η «Κοινωνική Κουζίνα Σενεγάλης» πρόσφεραν σήμερα φαγητό σε πρόσφυγες στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο στο Ελληνικό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαϊτας)

Επιπλέον υλική βοήθεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα λάβει αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελλάδα ενεργοποίησε το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις 3 Δεκεμβρίου, και από τότε 13 κράτη-μέλη της ΕΕ και η Νορβηγία έχουν αποστείλει βοήθεια, προσφέροντας πάνω από 87.000 αντικείμενα, όπως κουβέρτες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, κρεβάτια και στρώματα.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η Ολλανδία παρέδωσε 12 μίνι βαν και 90 γεννήτριες, το Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 1.000 σκηνές και η Γαλλία τέσσερα κοντέινερ υγιεινής, 12 κοντέινερ στέγασης και 5.000 μπιτόνια.

Πρόσθετη βοήθεια αυτή την εβδομάδα αναμένεται να στείλουν το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Την ίδια ώρα περίπου 500 πρόσφυγες που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Ειδομένης, φορτώθηκαν τα υπάρχοντά τους και ξεκίνησαν την αναζήτηση κάποιου αφύλακτου περάσματος στη ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, για να εισέλθουν στα Σκόπια. Βρίσκονται υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας.