12 Μάρτιος 2016, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2016, 12:44

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού (βίντεο)

  • Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού (βίντεο)
    (Φωτ.: patrasnews.com)

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Πατρινό Καρναβάλι 2016 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Οι παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου 12 και 13 Μαρτίου αποτελούν την αιχμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που προσελκύει σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ένα ατέλειωτο πεδίο κεφιού και διασκέδασης.

Περισσότεροι από 30.000 νέοι και νέες, με τον αυθορμητισμό τους, τη φαντασία τους και την ευρηματικότητά τους, αναμένεται να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, συνολικά είχαν δηλώσει συμμετοχή 152 πληρώματα, εκ των οποίων τα 145 είναι για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138. Το κλίμα για την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού θα προθερμάνουν σήμερα το μεσημέρι (13:30) οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών («Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες»), οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας με το μικρό βαγονέτο και το μουσικό άρμα.


(Φωτ.: e-patras.gr)

Στις έξι το απόγευμα θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού». Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται, προσφέροντας έτσι λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Κάθε χρόνο, μετά το τέλος της παρέλασης οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της Πάτρας. Στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, που είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.


(Πηγή:patrasnews.com) 

Στην πόλη έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ καταγράφεται αύξηση της κίνησης κατά 10%, συγκριτικά με πέρυσι. Ήδη στα ξενοδοχεία υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ πολλοί είναι αυτοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές.