11 Μάρτιος 2016, 23:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2016, 00:23

Παράθυρο για εκλογές – προαναγγελία εξεταστικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  • Παράθυρο για εκλογές – προαναγγελία εξεταστικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαϊτας)

Ανοίγει παράθυρο για εκλογές και προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει την απόφασή του, μόλις η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, να συστήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015.

«Το οφείλουμε σ' ένα λαό που εξαπατήθηκε και πληρώνει βαρύ τίμημα στη ζωή του από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «η ΝΔ επέλεξε να κάνει τα πάντα για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο προσφυγικό, διότι είναι πράγματι ένα κρίσιμο θέμα με εθνικές διαστάσεις» και πρόσθεσε: «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του Τσίπρα. Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει».

Τέλος σχετικά με τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενόψει και της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή ο  Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης.

»Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον  Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.