11 Μάρτιος 2016, 19:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2016, 19:16

«Ανθρωπιά για τους πρόσφυγες» από την ΑΕΚ

  • «Ανθρωπιά για τους πρόσφυγες» από την ΑΕΚ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σειρά δράσεων με σκοπό την αρωγή των προσφύγων στη σκληρή καθημερινή μάχη για την επιβίωση, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η  AEK αποτελεί φύτρα προσφύγων, γεννήθηκε μέσα από την καταστροφή, έζησε τον ξεριζωμό και συναισθάνεται την υποχρέωση να ανταποδώσει την αγάπη και τη φροντίδα, με την οποία την αγκάλιασε η ιστορία της».

 «Ανθρωπιά για τους Πρόσφυγες» έχει ονομάσει τις δράσεις, οι οποίες εγκαινιάζονται την επόμενη εβδομάδα από το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο.

Αντιπροσωπεία της σημερινής ομάδας με επικεφαλής τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής και παλαίμαχοι της ομάδας θα μεταβούν εκεί και θα παραδώσουν έτοιμα γεύματα για τη σίτιση των προσφύγων, συσκευασμένα σνακ, αναπηρικά αμαξίδια για την κάλυψη ειδικών αναγκών σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN, σκηνές, αντισηπτικό υγρό, αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα, παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ, χυμούς σε συνεργασία με την εταιρεία ΛΟΥΞ και εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με την εταιρεία ΔΙΟΣ.

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων, που θα αγοραστούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Τα χρήματα για την υλοποίηση της δράσης θα προκύψουν από την πώληση της φανέλας και του επίσημου yearbook της ομάδας μας μέσω του e-shop της ΠΑΕ. Θα διατεθεί επίσης για την αγορά των γευμάτων το 5% των συνολικών εισπράξεων από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας στα play off.