11 Μάρτιος 2016, 19:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2016, 20:17

Ανταμώθηκαν οι Πόντιοι της Αυγής Λαγκαδά με των Τρικάλων

  • Ανταμώθηκαν οι Πόντιοι της Αυγής Λαγκαδά με των Τρικάλων
  • Ανταμώθηκαν οι Πόντιοι της Αυγής Λαγκαδά με των Τρικάλων
  • Ανταμώθηκαν οι Πόντιοι της Αυγής Λαγκαδά με των Τρικάλων

Ένα τριήμερο ξεκούρασης και χαλάρωσης για τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά κατέληξε να γίνει ένα μεγάλο ποντιακό ξεφάντωμα, όταν συνάντησαν την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων στα Τρίκαλα, το Σάββατο 5 Μαρτίου, και έστησαν ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι.

Την πρώτη μέρα της εκδρομής, στις 4 Μαρτίου, επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη όπου παρακολούθησαν την πρόβα του χορευτικού τμήματος και χόρεψαν μαζί τους.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το Περτούλι, την Ελάτη και το τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ το απόγευμα μια βόλτα στην παλαιά πόλη των Τρικάλων με τα μαγευτικά δρομάκια, το φρούριο και τον Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη, τους έδωσε ενέργεια για το γλέντι που θα ακολουθούσε.

Μέλη και των δύο συλλόγων γλέντησαν με τους μουσικούς Κώστα Κυριακίδη στη λύρα, Δημήτρη Ευθυμιάδη στο νταούλι και Στράτο Μπίλη στο τραγούδι, κι έδωσαν ραντεβού τον Αύγουστο, στο Αντάμωμα της Αυγής, στο Λαγκαδά.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου η περιήγηση στη γύρω περιοχή συνεχίστηκε, με επίσκεψη στη λίμνη Πλαστήρα και την παραλία Λαμπερού, ενώ στη συνέχεια, και κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη, πέρασαν από το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας που είχε την κοπή βασιλόπιτας. Εκεί τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης.

  • Φωτογραφίες: Κατερίνα Μπίλη.