11 Μάρτιος 2016, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2016, 16:46

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

  • Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα, από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρώτικα ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους, προβλέπει με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Σάββατο τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Από την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινήσει η σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων. Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.