11 Μάρτιος 2016, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2016, 11:08

Ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2016

  • Ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2016
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τέλος της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του Taxisnet για τις δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως προανήγγειλε αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στο φορολογικό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής. Πάντα όμως, τόνισε, μέσα από διάλογο και με στόχο ένα απλό, δίκαιο, σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως θα υπάρξει νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και για το πλαστικό χρήμα.

Ειδικά για το πλαστικό χρήμα, υποστήριξε πως θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση του και θα ληφθούν υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις.

Για το πολυσυζητημένο περιουσιολόγιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.

Ασκώντας κριτική σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για την φορολογική αλλά και την γενικότερη οικονομική της πολιτική, τους κάλεσε να καταθέσουν επιτέλους εναλλακτικές προτάσεις.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, σημειώνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις.