10 Μάρτιος 2016, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2016, 17:34

Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης, ο σκηνοθέτης πολλών επιτυχιών

  • Πέθανε ο Κώστας Κουτσομύτης, ο σκηνοθέτης πολλών επιτυχιών
    Ο Κώστας Κουτσομύτης άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική τηλεόραση

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο όπου νοσηλευόταν άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο σκηνοθέτης της μικρής οθόνης Κώστας Κουτσομύτης. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν πριν από λίγες ημέρες στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν αιτία θανάτου είναι βαρύ πνευμονικό οίδημα από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο γεννημένος στα Γρεβενά σκηνοθέτης μετέφερε στην τηλεόραση πολλά και γνωστά λογοτεχνικά έργα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης, και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία. Ένα χρόνο μετά, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, υπογράφει το σενάριο στα Θύματα Ειρήνης, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στη Φίνος Φιλμ. Στο ενεργητικό του έχει πολλά βραβεία, ενώ θεωρείται ότι άφησε την προσωπική του σφραγίδα στην τηλεόραση. Από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές του δουλειές είναι ο Κίτρινος φάκελος, τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, η Πρόβα Νυφικού, Ο μεγάλος θυμός, τα Ματωμένα Χώματα και οι Μάγισσες της Σμύρνης.