9 Μάρτιος 2016, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 20:15

Ενέκρινε η ΕΕ την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα

  • Ενέκρινε η ΕΕ την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα
    Τροφή και στεγνό κατάλυμα αναζητούν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη. Συνεχείς εκκλήσεις για βρεφικά γάλατα, τρόφιμα και πάνες κάνουν οι ΜΚΟ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και ιδίως την Ελλάδα, ύψους 700 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων. Προηγήθηκε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατ΄ εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν το τρέχον έτος, ενώ τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι το 2018.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών Μπερτ Κούντερς, τη χαρακτήρισε ως «πρακτική έκφραση της αλληλεγγύης της ΕΕ στην Ελλάδα».

Νέα επίθεση Κουρτς
Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, έβαλε εκ νέου εναντίον της χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα λαμβάνει τα πάντα σε βοήθεια για τους πρόσφυγες, ενώ η Αυστρία δεν έλαβε καθόλου διεθνή βοήθεια ενώ πρέπει να ενσωματώσει τους πρόσφυγες, τη στιγμή που η Αθήνα πρέπει μόνο να τους περιθάλψει.