9 Μάρτιος 2016, 22:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 19:07

«Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας στα παράλια του Πόντου», ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι (βίντεο)

  • «Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας στα παράλια του Πόντου», ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι (βίντεο)

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στο χώρο των μουσικών παραδόσεων με θέμα «Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας στα παράλια του Πόντου» οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στις 29 Φεβρουαρίου, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για τη διατήρηση των παραδόσεων του ποντιακού, και όχι μόνο, ελληνισμού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου, το οποίο φιλοξένησε την πρώτη τέτοιου είδους εκδήλωση ύστερα από αρκετά χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανανεωθεί και να ενισχυθεί η επαφή του συλλόγου με τα μέλη του.

Την επιμελήθηκε ο Γιώργος Πουλαντζακλής και συμμετείχαν η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια Μελίνα Χατζηκαμάνου και ο γνωστός Κιλκισιώτης ιεροψάλτης και τραγουδιστής Πολύκαρπος Κοντοζίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος των «Αργοναυτών» Δέσποινα Καραμπίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο αρμόδιος για τον πολιτισμό αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης. Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων η καθηγήτρια και συνεργάτρια μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων Ευγενία Πούμπουρα, η οποία από την πλευρά της μητέρας της έχει καταγωγή από το Κιλκίς.