12 Μάρτιος 2016, 18:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2016, 19:58

Εφώταξεν... ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)

  • Εφώταξεν... ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Εφώταξεν... ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Εφώταξεν... ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Εφώταξεν... ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση μελών και φίλων του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» στον ετήσιο χορό του, που έγινε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο κέντρο «Έπαυλη Palace», στον Ασπρόπυργο.

Το νέο τραγούδι-ύμνος του συλλόγου παιζόταν την ώρα που έβγαιναν στην πίστα από όλες τις γωνιές του κέντρου τα χορευτικά τμήματα.

Πάνω από 120 χορευτές και χορεύτριες ξεπρόβαλαν από όλες τις γωνιές της αίθουσας ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και χορεύοντας το νέο τραγούδι-αφιέρωμα στο σύλλογο, «Φώταξον φάρε, φώταξον, χορεύ’νε τα παιδία».

Η Μαρία Αθανασιάδου-Ποικιλίδου έγραψε τους στίχους, ο Γιώργος Ατματσίδης τη μουσική και ο Σταύρος Σαββίδης το ερμήνευσε. Ο σύλλογος απένειμε στους δημιουργούς αναμνηστικές πλακέτες ευχαριστώντας τους, ενώ τους δώρισε και το κρασί του συλλόγου.

Στο καλωσόρισμά της στο χορό, η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου ανέδειξε τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, που δίνει ικανοποίηση και χαρά για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου.

Στην εκδήλωση έγινε τρικούβερτο ποντιακό γλέντι με τους Γιώργο Ιωαννίδη και Σταύρο Σαββίδη στο τραγούδι, Γιώργο Ατματσίδη και Δημήτρη Τσούλφα στη λύρα, Σάββα Ηλιάδη στο νταούλι, Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα και Δημήτρη Σαρσαρίδη στα ντραμς.

Απογείωσε τους παρευρισκομένους ο Πόντιος καλλιτέχνης Γιάννης Φλωρινιώτης, ο οποίος τραγούδησε λαϊκά, νησιώτικα και ζεϊμπέκικα, αλλά και δικές του μεγάλες επιτυχίες.

Μιλώντας στο pontos-news.gr η πρόεδρος Σοφία Σαββίδου είπε ότι «μέσα από τον ετήσιο χορό μας δίνουμε μια ανάσα, μια νότα αισιοδοξίας στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας», ενώ τα συναισθήματά τους για τη συμμετοχή τους στο χορό εξέφρασαν μέλη και φίλοι του «Φάρου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, εκπρόσωποι δήμων και φορέων, καθώς και ποντιακών σωματείων.

Στην βραδιά υπήρχε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ05
ΜΑΡΤΙΟΣ
2016
21:00
Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 5 Μαρτίου...