9 Μάρτιος 2016, 14:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 14:01

Ελληνικό συγκρότημα παίζει συρτάκι σε κανάλι της Αγίας Πετρούπολης (βίντεο)

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πλημμύρισε το στούντιο του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου «Life78» της Αγίας Πετρούπολης. Το ελληνικό μουσικό συγκρότημα «Μεταφορά» έπαιξε συρτάκι σε ζωντανή μετάδοση.

Η τηλεοπτική μουσική εμφάνιση του συγκροτήματος έγινε στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Όπως ανέφερε μέλος της μπάντας, «η ελληνική μουσική δεν είναι απλή και απαιτεί ικανούς μουσικούς. Δεν περιορίζεται μόνο στο συρτάκι αλλά είναι απέραντη».

Το μουσικό συγκρότημα «Μεταφορά» δημιουργήθηκε στο Σύλλογο Ελλήνων «Ελευθερία» στη Μολδαβία. Συμμετέχουν ταλαντούχοι μουσικοί όχι μόνο από τη Μολδαβία, αλλά και από τη Ρωσία και την Ελλάδα. Συνδυάζουν την παράδοση με το φολκλόρ, με σκοπό την προβολή του μεγαλείου και του πλούτου της ελληνικής μουσικής.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και μελωδίες που είναι χτισμένες σε πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα.

Το συγκρότημα συμμετείχε στο φεστιβάλ ποντιακής μουσικής «Ποντιακό τριήμερο» στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2009, και διακρίθηκε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής «Ταμάρα Κατσή» στη Μαριούπολη της Ουκρανίας τον Νοέμβριο του 2008.