9 Μάρτιος 2016, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 10:15

Χάλασε ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες

  • Χάλασε ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες
    Εικόνα από την Ειδομένη μετά τη βροχή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα και αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα κατά περιόδους στα ανατολικά και τα βόρεια πιθανόν να είναι έντονα. Μάλιστα για την Πέμπτη 10 Μαρτίου προβλέπει χιονοπτώσεις στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αρχικά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά περιόδους στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές· τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και βαθμιαία στα νότια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία, κυρίως στις βορειότερες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι έντονα. Βελτίωση θα επέλθει τη νύχτα στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 και στα νότια 5, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί 5 με 6. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα νότια, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασίες από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 5 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με νεφώσεις και τοπικές βροχές που βαθμιαία θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το βράδυ θα είναι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.