9 Μάρτιος 2016, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 14:55

Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΠΟΝΑ και Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας σε Κοτζιά και Τσαβούσογλου

  • Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΠΟΝΑ και Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας σε Κοτζιά και Τσαβούσογλου
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) σε συνεργασία με την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος, μετέβησαν χθες 8 Μαρτίου 2016 στο υπουργείο Εξωτερικών, με σκοπό να καταθέσουν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η επιστολή τους πρωτοκολλήθηκε στο βιβλίο εισερχομένων με παραλήπτη τον υπουργό Νίκο Κοτζιά και όμοιο αντίγραφό της στο βιβλίο εισερχομένων της διεύθυνσης Τουρκίας.

Παρά τα προσκόμματα που αντιμετώπισε η αντιπροσωπεία, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η αποστολή της ΕΠΟΝΑ και της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος ολοκληρώθηκε.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΕΠΟΝΑ σημειώνει ότι περιμένει την απάντηση του υπουργού ενώ διατρανώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει δυναμικά και με κλιμάκωση τις δράσεις της «μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας, την αναγνώριση του εγκλήματος από τον ίδιο τον δράστη των γενοκτονιών, δηλαδή την Τουρκία, και την επανόρθωση εκ μέρους της του πλήγματος αυτού κατά της ανθρωπότητας».