9 Μάρτιος 2016, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 09:21

Λευκόβρυση Κοζάνης: Όταν τα προσφυγόπουλα ξεχνούν συμμετέχοντας σε θεατρικό παιχνίδι

  • Λευκόβρυση Κοζάνης: Όταν τα προσφυγόπουλα ξεχνούν συμμετέχοντας σε θεατρικό παιχνίδι

Μια παρένθεση χαράς άνοιξε για τα περίπου 200 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης, όταν οι ηθοποιοί της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που αυτή την περίοδο συμμετέχουν στη παράσταση Τα σαράντα κλειδιά και εθελοντές από την οργάνωση «Άρσις» πήγαν εκεί και έπαιξαν μαζί τους θεατρικά παιχνίδια απασχολώντας δημιουργικά.

Τα παιδιά έπαιξαν ρόλους στα πλαίσια της μιμικής τέχνης, συμμετείχαν σε παιχνίδια όπου η γλώσσα επικοινωνίας είναι η κίνηση του σώματος, και έγιναν μια μεγάλη παρέα με τους ηθοποιούς και τους εμψυχωτές παιχνιδιών.

Στον χώρο της γιορτής βρέθηκε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ελένη Δημοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τις επόμενες ημέρες τα σκηνικά και οι ηθοποιοί του θεάτρου θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο και η παιδική παράσταση Τα σαράντα κλειδιά, με μια μικρή προσαρμογή, θα ανέβει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων».

Ομάδες πολιτών και εθελοντές από την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές έχουν δείξει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται τις τελευταίες 15 ημέρες στην Κοζάνη προσφέροντας εργασία και είδη πρώτης ανάγκης.