8 Μάρτιος 2016, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2016, 18:45

Τα πρώτα υποψήφια έργα για ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ»

  • Νέες στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό

Δύο πακέτα έργων που συνδυάζουν λιμάνι, σιδηρόδρομο και οδικό άξονα περιλαμβάνονται στον κατάλογο που καταθέτει το υπουργείο Υποδομών στο υπουργείο Οικονομίας, με τις επενδύσεις που είναι υποψήφιες για χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ».

Το πρώτο έργο αφορά την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο μαζί με την επέκταση της Αττικής Οδού και την αναβάθμιση του λιμένος Λαυρίου.

Το δεύτερο, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, αφορά την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μαζί με τις οδικές συνδέσεις με την Εγνατία Οδό αλλά και τους σιδηροδρομικούς άξονες Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο «Χρηματοδότηση Έργων και Επενδύσεων: Η Επόμενη Ημέρα» ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας Νίκος Μαντζούφας υποστήριξε πως οι δημόσιοι φορείς, αλλά και οργανισμοί του ιδιωτικού τομέα έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις επενδύσεων που μπορούν να ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ» μέχρι τις 30 Μαρτίου.