9 Μάρτιος 2016, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2016, 18:07

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα ενάντια στο Ασφαλιστικό

  • ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα ενάντια στο Ασφαλιστικό
    (Φωτ. αρχείου: www.gsee.gr)

Νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα συμμετάσχουν επίσης μικρομεσαίοι επαγγελματίες και βιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ), επιστημονικοί φορείς καθώς και λιμενεργάτες.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών. «Όσο κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και περικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν», τονίζει με ανακοίνωσή της.

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι οι «προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη λάβει απόφαση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους (ΟΜΥΛΕ), στόχος είναι η απόσυρση του «απαράδεκτου και μη βιώσιμου ηθικά ασφαλιστικού νομοσχεδίου που απειλεί να φέρει σε χειρότερη κατάσταση την κοινωνική ασφάλιση κάθε είδους στη χώρα μας».