9 Μάρτιος 2016, 20:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 19:35

«Ντροπή σου κύριε Ανδριανόπουλε»

  • «Ντροπή σου κύριε Ανδριανόπουλε»
    Από την υποδοχή του Ιβάν Σαββίδη στη Νέα Υόρκη

Ο πρώην υπουργός σε άρθρο του για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός εξαπέλυσε επίθεση με χαρακτηρισμούς στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Τι να πει κανείς... Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος να αρθρογραφεί με αφορμή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και να κάνει υποδείξεις στον κ. Σαββίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «Ρωσοπόντιο εξολοθρευτή».

Είναι προφανές ότι πέρα από τη στήριξη στον Ολυμπιακό (πρώην δήμαρχος Πειραιά), υπάρχει άλλο υπόβαθρο (γνωστός αμερικανόφιλος ο πρώην υπουργός) στη «φαιδρή» επίθεσή του κατά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Έλληνας Πόντιος, με απώτερη καταγωγή από την ηρωική Σάντα της Τραπεζούντας, που δεν γονάτισε ποτέ και δεν προσκύνησε τον Τούρκο, γι’ αυτό και ο τίτλος το Σούλι του Πόντου... Ο Ιβάν Σαββίδης, που γεννήθηκε στο χωριό Σάντα της Τσάλκας, στη Γεωργία, μιλάει άπταιστα Ποντιακά, καλύτερα από πολλούς Ποντίους που κατοικούν στην Ελλάδα» [Σάββας Καλεντερίδης].

Για το λίγο χρονικό διάστημα που τον γνώρισα στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στη Νέα Υόρκη, μπορώ να πω ότι είναι ένας εξαίρετος, σπουδαίος και άξιος άνθρωπος, μορφωμένος, ευγενής – μια αξιόπιστη δύναμη για τον ποντιακό ελληνισμό και βρίσκεται πάντα δίπλα του (οι Πόντιοι καμίαν κι χάντανε ούλ’ εντάμαν). 

Ας τον αφήσουμε να μας οδηγήσει και να ενώσει τον ποντιακό χώρο.

Ό,τι έλεγε ήταν αληθές, ακριβής και στο θέμα με τις ανθρώπινες ευαισθησίες στη νοσταλγία, στην απογοήτευση, τη χαρά και τις προσδοκίες. Τον ευχαρίστησα διά χειραψίας και έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τοv Ιβάν Σαββίδη.

Χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα κ. Σαββίδη!

Παναγιώτης Κυρμανίδης,
Μέλος της Επιτροπής Χορού και Ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος