8 Μάρτιος 2016, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2016, 14:23

Συνάντηση κορυφής των ΠΑΕ για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

  • Συνάντηση κορυφής των ΠΑΕ για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)

Λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά μετά τη διακοπή του Κυπέλλου, αναζητούν οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Για πρώτη φορά όλες οι ΠΑΕ θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι σε μια κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της μεγάλης κατηγορίας.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 16:00 στα γραφεία της Super League.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συγκροτούν ένα κοινό μέτωπο, με στόχο να πείσουν και τους υπόλοιπους να συνταχθούν στην προσπάθεια ώστε το ποδόσφαιρο να γυρίσει σελίδα. Ο Ιβάν Σαββίδης θα έρθει εκτάκτως στην Αθήνα προκειμένου να δώσει το παρών. Γι’ αυτό άλλωστε η σύσκεψη μεταφέρθηκε από τις 14:30 στις 16:00, προκειμένου να προλάβει να επιστρέψει από το εξωτερικό. Μαζί του θα είναι είτε ο Μάκης Γκαγκάτσης είτε ο Λούμπος Μίχελ.

Στην καθοριστικής σημασίας συνάντηση είναι πιθανόν να παρευρίσκεται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση οι Κιτρινόμαυροι θα εκπροσωπηθούν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξη Δέδε. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σαμποτάρει συστηματικά τη λίγκα, για όσο διάστημα παραμένει πρόεδρός ο Γιώργος Μποροβήλος, οι Πράσινοι θα εκπροσωπηθούν από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Χρήστο Παναγόπουλο.

Από τους μεγαλομετόχους των 16 ΠΑΕ το σίγουρο είναι ότι θα απουσιάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί από τη δικαιοσύνη του απαγορεύει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί από τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ, και αντιπρόεδρο, Θόδωρο Γιαννίκο, και από τον επίσης αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη. Το παρών ίσως δώσει και ο Γιάννης Βρέντζος.