9 Μάρτιος 2016, 17:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2016, 16:58

«Ρατσιστικά τα σχόλια Ανδριανόπουλου για τον Ιβάν Σαββίδη»

  • «Ρατσιστικά τα σχόλια Ανδριανόπουλου για τον Ιβάν Σαββίδη»

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι ρατσιστής και πρέπει να δικαστεί για το ρατσισμό του. Απλή αποδοκιμασία για τα αποτρόπαια λόγια του δεν είναι αρκετή. Σε εποχές ακραίας κρίσης η Ελλάδα ζητά βοήθεια από τον πιο πολύτιμο πόρο της, τους Έλληνες της διασποράς. Ήταν οι Έλληνες της διασποράς που οργάνωσαν τη Φιλική Εταιρεία και απελευθέρωσε τη χώρα μας.

Σήμερα είναι άνθρωποι σαν τον Ιβάν Σαββίδη που ζητούν από τους Έλληνες της διασποράς να επιστρέψουν στο σπίτι τους για να σωθεί η Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει υπερβεί το όριο των προδοτών. Αν ο κ. Σαββίδης, μετά από όλα αυτά που έχει δώσει σε αυτή τη χώρα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν αλλοδαπός, τότε τι ελπίδα υπάρχει για όλους εμάς;

Γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει αν πρόκειται να μας θεωρούν ξένους; Ήταν ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος (δημόσια και ιδιωτικά) είχε παρακαλέσει τους Πόντιους να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε ένας λαός χωρίς πατρίδα.

Μου είπε: «Παναγιώτη, έχουμε πατρίδα – την Ελλάδα. Αυτή είναι η πατρίδα που πρέπει να προστατεύσουμε. Τα αδέλφια μας χρειάζονται τη βοήθειά μας, διότι χωρίς την Ελλάδα είμαστε ορφανοί».

Ήταν μια βαθιά γνώση που άλλαξε την οπτική μου για πάντα.

Μόνο ένας Έλληνας της διασποράς μπορεί να σκεφτεί τη χώρα του με τόση αγάπη, και μόνο ένας Έλληνας της διασποράς μπορεί να κατανοήσει πώς είναι να ξέρεις ότι είσαι Έλληνας μόνο για νιώθεις την πίκρα να σε αποκαλούν οτιδήποτε άλλο... Αυτή η αίσθηση ότι επειδή για κάποιον λόγο δεν γεννήθηκες στην Ελλάδα, ή τα ελληνικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα σε θεωρούν λιγότερο Έλληνα, είναι απεχθής!

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον αυτού του αγράμματου.

Παναγιώτης Στεφανίδης,
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας