8 Μάρτιος 2016, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2016, 14:39

Η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης για την προσβολή στον Ιβάν Σαββίδη

  • Ανοιχτή επιστολή από την Κοζάνη για τις πρόσφατες εκλογές στην ΠΟΕ

Κύριε Ανδριανόπουλε,

Νιώθω απογοήτευση και παράλληλα ντροπή μ’ αυτά που είδα να δηλώνετε στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Είχα την πίστη πως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ήταν ένας σώφρων, ένας σοβαρός πολίτης αυτής της πολύπαθης χώρας, που γνώριζε να τιμά το όνομά του, την οικογένειά του, τον πατέρα του και την πατρίδα. Μας πικράνατε!

Δεν μιλώ κυρίως ως πολίτης ποντιακής καταγωγής. Ως Έλληνας και ως Πόντιος που ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τα κοινά ομιλώ.

Πόσο μπορεί να αδικήσει κανείς τον εαυτό του, διερωτώμαι! Εσείς ξεπεράσατε κάθε προσδοκία, αφήσατε πίσω κι αυτόν ακόμη τον υπουργό Παιδείας, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών.

Για μας, για όλον τον ποντιακό ελληνισμό, Ανδρέα Ανδριανόπουλε, ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και θα τον διαφυλάξουμε από κάθε κακόβουλο «παντογνώστη» που δεν συμπαθεί αυτό το κομμάτι του ελληνισμού που κρατά όρθια τη χώρα από τότε που πάτησε το πόδι του στην πατρίδα.

Αυτόν τον ελληνισμό που έμαθε μόνον να δίνει, χωρίς ποτέ τίποτα απολύτως να διεκδικεί για τον εαυτό του.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποδεικνύει με έργα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή την ελληνοποντιακή του ταυτότητα και εμείς, όλοι εμείς οι Πόντιοι ανά τον κόσμο, είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν, γι’ αυτό το άξιον τέκνον της Σάντας, που όταν τον ακούς σε γεμίζει Ελλάδα, σε γεμίζει πατρίδα, σε γεμίζει ανθρωπιά!

Αλλά, Ανδρέα Ανδριανόπουλε, φαίνεται πως για μερικούς είναι άγνωστες αυτές οι έννοιες.

Για το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης
Ο πρόεδρος
Κώστας Δ. Σανίδης