22 Αύγουστος 2013, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:11

Μια συγκινητική παράσταση από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας

  • Μια συγκινητική παράσταση από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας

Τι είναι η πατρίδα μας; Ήταν ο τίτλος της συγκινητικής θεατρικής παράστασης στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, που παρουσιάστηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου, από τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Λόφου Ελασσόνας. Την παράσταση οργάνωσε ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος της Νεοκαισάρειας «Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ». 

Τα παιδιά του Συλλόγου του χωριού θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους στην ιστορία και την παράδοση αλλά και το ευχαριστώ προς τους αείμνηστους παππούδες τους και τους πατεράδες τους, παρουσίασαν αυτήν την παράσταση η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν και τα βάσανα που υπέστησαν στον Πόντο αλλά και στην μετά την Γενοκτονία διαβίωση στον Ελλαδικό χώρο.

Παρακολουθώντας αυτήν την αριστουργηματική παράσταση, σε σκηνοθεσία της ηθοποιού και σεναριογράφου πολλών πετυχημένων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών έργων κ. Σάρας Γανωτή, αναρωτιέσαι, τι είναι τελικά η πατρίδα μας; Ο τόπος που γεννιόμαστε; Η χώρα που γράφει η αστυνομική μας ταυτότητα; Ένα κομμάτι γεωγραφικό; Μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη; Κι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια πατρίδα; Ακόμη κι αν έχουν κοινό τόπο καταγωγής; Τι είναι η πατρίδα μας;  Οι μνήμες μας; Τα παιδικά μας χρόνια; Εκεί που αγαπήσαμε; Αυτά που νοσταλγούμε; Τι είναι η πατρίδα μας; Ένας άνθρωπος; Το παιδί μας; Η μάνα μας; Τι είναι η πατρίδα μας;».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ιερέων με επικεφαλής των Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως πατέρα Βαρνάβα Λεοντιάδη, ο οποίος δήλωσε πως έχουν μεγάλη ευθύνη οι σύλλογοι για την παράδοση και την διατήρηση της ιστορίας μας και επαίνεσε το έργο του συλλόγου πάνω στον τομέα της ιστορικής μας παραδόσεως. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη ποντιακών συλλόγων και πλήθος κόσμου, που νοστάλγησαν βλέποντας το έργο την αλησμόνητη πατρίδα των παππούδων και των πατεράδων τους.

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια προς τον Ποντιακό Σύλλογο της Νεοκαισάρειας « Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ » που μπόρεσε και παρουσίασε μια τέτοια εκδήλωση και θύμισε στους παλαιότερους τους ανθρώπους που πέρασαν όλα αυτά τα δεινά της γενοκτονίας και του ξεριζωμού αλλά και παρουσίασε στους νεότερους τις ρίζες τους και ότι σήμερα αυτοί βρίσκονται εδώ γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν ενάντια στα θλιβερά γεγονότα.

Πηγή: lefteria.blogspot.gr