7 Μάρτιος 2016, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 12:42

Φάρμακα στα θύματα πολέμου στην Ουκρανία, από την Ένωση Ελλήνων επιχειρηματιών

  • Φάρμακα στα θύματα πολέμου στην Ουκρανία, από την Ένωση Ελλήνων επιχειρηματιών
    Παράδοση φαρμάκων στο στρατιωτικό-κλινικό κέντρο του Κιέβου (φωτ.: greeks.ua)
  • Φάρμακα στα θύματα πολέμου στην Ουκρανία, από την Ένωση Ελλήνων επιχειρηματιών
    Παράδοση φαρμάκων στο στρατιωτικό-κλινικό κέντρο του Κιέβου (φωτ.: greeks.ua)

Με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο, βοήθεια σε φάρμακα προσφέρθηκε σε τραυματίες στρατιώτες των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν πληγεί από πολεμικές συγκρούσεις. Η βοήθεια δόθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στην Ουκρανία διαμένουν περίπου 150.000 Έλληνες, οι οποίοι ζουν ουσιαστικά σε συνθήκες πολέμου.

«Την αγορά των φαρμάκων, αξίας 10.000 ευρώ, χρηματοδότησε η Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Ουκρανία, την οποία διευθύνει ο Παντελής Μπούμπουρας», δήλωσε ο έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Ελλάδας στο Κίεβο, Βασίλης Παπαδόπουλος. «Ήταν πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ελλάδας, και αποφασίστηκε να μεταφερθούν φάρμακα στο στρατιωτικό κλινικό κέντρο του Κιέβου. Θα δοθούν για τη θεραπεία των πληγέντων στρατιωτών στις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας».


Από αριστερά: Βασίλης Παπαδόπουλος, Παντελής Μπούμπουρας (φωτ.: greeks.ua)

«Ανάγκη υπάρχει συχνά, επειδή για κάθε ασθενή είναι απαραίτητη η χορήγηση διαφορετικού φαρμάκου. Με ένα ευρύ φάσμα αντιβακτηριακών φαρμάκων, ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των πιο κατάλληλων για τη θεραπεία σοβαρών εγκαυμάτων και πυωδών τραυμάτων» εξηγεί ο επικεφαλής του τμήματος πυώδους χειρουργικής του στρατιωτικού-κλινικού κέντρου του Κιέβου, Σεργκέι Σάπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών, σύντομα θα δοθεί και άλλη βοήθεια, υπό τη μορφή φαρμάκων, στο στρατιωτικό-κλινικό κέντρο.