7 Μάρτιος 2016, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2016, 13:27

Γ. Μπουτάρης: Εξαιρετικά ρατσιστικοί οι χαρακτηρισμοί Ανδριανόπουλου

  • Γ. Μπουτάρης: Εξαιρετικά ρατσιστικοί οι χαρακτηρισμοί Ανδριανόπουλου

Ως εξαιρετικά ρατσιστικά, τα οποία ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και καλλιεργούν το μίσος μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τα όσα ανέφερε για τον Ιβάν Σαββίδη ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στον Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ο Γ. Μπουτάρης σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός του Ανδρέα Ανδριανόπουλου προς τον Ιβάν Σαββίδη («Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής») δίνει το δικαίωμα στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να ασκήσει ακόμα και αγωγή σε βάρος του πρώην πολιτικού.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας έντιμος άνθρωπος και αποτελεί κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι θα γίνει «χαλί να τον πατήσει», σε ό,τι του ζητήσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης είναι τα εξής:

«Η έκφραση “Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής” σηκώνει και την κατάθεση αγωγής. Οι δηλώσεις είναι εξαιρετικά ρατσιστικές. Δηλαδή δεν είναι Έλληνες οι Ρωσοπόντιοι; Είναι, και μάλιστα από τις πιο δοκιμασμένες φυλές της Ελλάδας. Αυτές οι δηλώσεις, από έναν πολιτικό που διατέλεσε σε πολύ υψηλά πόστα κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος μεταξύ οπαδών ομάδων και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δηλώνουν τη συμπεριφορά κάποιων πολιτών που δεν έχουν εικόνα της βόρειας Ελλάδας. Δηλώνουν τη συμπεριφορά κάποιων που λένε “εντάξει, αυτοί είναι Βούλγαροι”. Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό στα γήπεδα. Οι δηλώσεις είναι τελείως απαράδεκτες και δεν ξέρω πώς να τις χαρακτηρίσω. 

»Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έντιμος άνθρωπος. Είναι Έλληνας-Έλληνας, όχι αστεία.

»Αποτελεί κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη ασχέτως των αθλητικών του πεποιθήσεων. Πήρε με εξαιρετικά χαμηλό τίμημα το Μακεδονία Παλάς και έχει στο μυαλό του να κάνει κι άλλες επενδύσεις. Ό,τι μου ζητήσει ο Ιβάν Σαββίδης, θα γίνω χαλί να με πατήσει. Μόνο καλό θα φέρει στην πόλη».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης