7 Μάρτιος 2016, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2016, 09:44

Χαλάει ο καιρός – Αναμένονται καταιγίδες

  • Χαλάει ο καιρός – Αναμένονται καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι, ενώ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Λόγω των συνθηκών ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική ο καιρός είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 7-19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξει μετά το μεσημέρι και οι λίγες νεφώσεις θα αυξηθούν. Αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται βροχές. Στη Θράκη οι λίγες νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει, ενώ στη Μακεδονία αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην υπόλοιπη τις νεφώσεις θα διαδεχθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-18 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-19 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα γενικά αίθριος από το μεσημέρι όμως και κυρίως στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στη Θεσσαλία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 6-21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη σημειώνονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-19 βαθμούς Κελσίου.