6 Μάρτιος 2016, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2016, 17:03

Μουζάλας: Να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων στην Ελλάδα

  • Μουζάλας: Να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων στην Ελλάδα

Για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, έκανε λόγο στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση, την οποία χαρακτήρισε ως «καινούργια κατάσταση», το βάρος του ζητήματος «θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία».

Ο Γ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να διέλθουν από τη χώρα 850.000 πρόσφυγες και επανέλαβε ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό».

Συμπλήρωσε ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε «πολύ προσωρινές» εγκαταστάσεις. «Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα» επισήμανε μεταξύ άλλων. Μιλώντας για την κατάσταση στην Ειδομένη, είπε ότι οι εκεί πρόσφυγες πρέπει να πεισθούν πως αυτός ο δρόμος είναι κλειστός, προσθέτοντας ότι θα τους παρασχεθεί υγειονομική φροντίδα και τροφή, ενώ «θέλουμε να κατεβούν προς τα κάτω».

Υποστήριξε ακόμη ότι με χρονικό ορίζοντα ενός μηνός οι εγκλωβισμένοι θα μπορούν να διαβιούν με αξιοπρεπείς συνθήκες. «Έχουμε πολιτική υποστήριξη από την Ευρώπη, αλλά όχι πρακτική και αυτό είναι που θα προσπαθήσει να αντιπαλέψει ο Αλέξης Τσίπρας» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.