6 Μάρτιος 2016, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2016, 14:49

Στάση εργασίας τη Δευτέρα στους ΟΤΑ

  • Στάση εργασίας τη Δευτέρα στους ΟΤΑ
    (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 11:30, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Ομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.), επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων, καθώς και υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές.

Ακόμη, επιδιώκει να υπάρξει βαθμολογική εξέλιξη στους εργαζόμενους της κατηγορίας ΔΕ που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και να υπολογιστεί στις αποδοχές των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων που επέστρεψαν με τον νόμο Κατρούγκαλου η υπερβάλλουσα μείωση και μα επιστραφεί σε όσους κρατήθηκε αναδρομικά.