6 Μάρτιος 2016, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2016, 13:17

«Κοίτα ποιος μιλάει» – Όταν αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη «Ρωσοπόντιο εξολοθρευτή»

  • Ιβάν Σαββίδης: Ο πιο επιτυχημένος και ισχυρός επιχειρηματίας της περιοχής Ροστόφ

Οι κατάπτυστες ανθελληνικές αθλιότητες του οπαδού της θεωρίας του Φίλη περί «εθνοκάθαρσης», Ανδρέα Ανδριανόπουλου, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα news247.gr, έφεραν στο νου μου τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Δεν υπάρχει βαρύτερη τιμωρία να απαντάς στην κακία με καλοσύνη». Θα το προσπαθήσω…

Ο «Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής», προς γνώση των ανίδεων, είναι Σανταίος στην καταγωγή, από την ηρωική Σάντα του Πόντου. Οι ως άνω δηλώσεις για το πρόσωπο του συμπατριώτη μας Τραντέλλενα Ιβάν Σαββίδη, προσβάλλουν όλους εμάς τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής.

Το υπό κρίση κείμενο του «παντογνώστη» Ανδριανόπουλου δίνει την εικόνα κάποιου που παλεύει να στεριώσει με γράμματα, λέξεις και προτάσεις μία ανυπόστατη κατηγορία, που όλο του ξεφεύγει και η πένα του ανεξήγητα ξεγλιστρά από το ένα θέμα στο άλλο. Ίσως επειδή η προσωπική του ζωή έχει αποχρωματιστεί και νομίζει ότι και ο κόσμος γύρω του ξεβάφει…

Η αήθης αυτή προσπάθειά του να επιτεθεί στον Ιβάν Σαββίδη με τη σύνταξη ενός κατάπτυστου κειμένου, εξηγείται επαρκώς από το γεγονός ότι σπεύδει ταυτόχρονα να εξυμνήσει τα «χαρίσματα» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το χειρότερο όμως για τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο  είναι ότι ο βίος και η πολιτεία του έως σήμερα αμαυρώνουν την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία τίμησε με τη συνεισφορά της την πολιτική και τον αθλητισμό.

Ρατσιστή Ανδριανόπουλε, ο πατριωτισμός του Ιβάν Σαββίδη εκφράζεται, μεταξύ πολλών άλλων, και εμπράκτως με τις επενδύσεις του στην ελληνική οικονομία. Σε μια περίοδο μάλιστα βαθειάς ύφεσης, σε μια περίοδο που οι Έλληνες ολιγάρχες μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. 

Συνεπώς το γεγονός ότι ομιλεί, όχι την ελληνική, αλλά την ποντιακή διάλεκτο, δεν τον καθιστά λιγότερο Έλληνα από εσένα, αν αποδέχεσαι την ελληνική σου ταυτότητα, γιατί με τα γραφόμενά σου μας κάνεις να αμφιβάλλουμε. Γι’ αυτό, λοιπόν…κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν.

  • Της Χριστίνας Σαχινίδου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων