4 Μάρτιος 2016, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2016, 17:44

Οι πρώτες διαρροές από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

  • Οι πρώτες διαρροές από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
    (Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναζητείται κοινή γραμή για το προσφυγικό, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, το διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου –που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης–, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τη δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης, και πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε μάλιστα σε δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν.