22 Αύγουστος 2013, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

Τετ α τετ Σαμαρά με Βενιζέλο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

  • Τετ α τετ Σαμαρά με Βενιζέλο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Τετ α τετ θα βρεθούν ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε η ανακίνηση του θέματος της άρσης των πλειστηριασμών στην α’ κατοικία μετά τις εντονότατες αντιδράσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η κυβέρνηση προωθεί «ήπια» ρύθμιση, βγάζοντας από το κάδρο την πρώτη κατοικία και βάζοντας σε αυτό μαγαζιά και εξοχικά. Όμως στη συζήτηση, ξαφνικά, μπαίνει και η κατάσχεση καταθέσεων.

Ο χειρισμός είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού – Κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέφεραν ότι σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να γίνουν πλειστηριασμοί περίπου 10.000 ακινήτων, κυρίως εμπορικών ιδιοκτησιών και εξοχικών κατοικιών.

Δεν τίθεται θέμα να θιγούν δανειολήπτες με πρώτη κατοικία και χαμηλό εισόδημα, είπε κυβερνητική πηγή που επικαλείται η Καθημερινή. Το ίδιο πρόσωπο πρόσθεσε πως «δε μπορεί κάποιος να έχει δυο ή τρία ακίνητα και 300.000 ευρώ σε καταθέσεις και να μην επιτρέπεται πλειστηριασμός κατοικίας ή δήμευση καταθέσεων».

Το ζήτημα των πλειστηριασμών έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, όπως ξεκαθάρισε σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα και δεν αποκλείεται να ανοίξει τα χαρτιά του στη ΔΕΘ.

Συνάντηση σε... βαρύ κλίμα

Όλα αυτά ενώ σήμερα στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα δει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μια ώρα πριν δει τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντήσει τον Γεργκ Άσμουσεν

Η συνάντηση γίνεται σε μάλλον βαρύ κλίμα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και θεωρεί περιττή την ανακίνηση του θέματος των πλειστηριασμών, την ώρα μάλιστα που τη κατάσταση στην κοινωνία είναι ήδη επιβαρυμένη.

Οι δυο άνδρες θα συζητήσουν τόσο το θέμα των πλειστηριασμών όσο και την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον προαπαιτούμενων ενόψει της νέας αξιολόγησης της τρόικας, τον Σεπτέμβριο.

Αμφότεροι, στο θέμα των πλειστηριασμών, θέλουν να φροντίσουν πως θα αποφευχθεί το «κοινοβουλευτικό ατύχημα» (σ.σ. αγαπημένη... έκφραση των ημερών), εξαιτίας των αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως το καθεστώς στους πλειστηριασμούς θα αλλάξει. Αλλά μπορεί να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο...

Πηγή: newsit.gr