4 Μάρτιος 2016, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2016, 20:00

Η ΕΠΟΝΑ και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος αντιδρούν στην επίσκεψη Τσαβούσογλου

  • Η ΕΠΟΝΑ και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος αντιδρούν στην επίσκεψη Τσαβούσογλου
    Σέρκο Ντοκμεντζιάν (πρ. πρόεδρος Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας), Αλέξανδρος Εφραιμίδης (πρόεδρος ΕΠΟΝΑ και μέλος της ΠΟΕ), Θοδωρής Μακρίδης (μέλος της ΕΠΟΝΑ), Κρικόρ Μοσκοφιάν (μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας) (φωτ.: pontos-news.gr / Γιάννης Μαραζιώτης)

Την έντονη αντίδραση της ΕΠΟΝΑ και της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος προκαλεί η έκτακτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα και οι επαφές του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς γίνεται με «μυστική ατζέντα».

Με κοινό δελτίο Τύπου οι δύο οργανώσεις διαμαρτύρονται για την πολιτική που ακολουθεί διαχρονικά η γειτονική χώρα, με «το ένοχο ιστορικό παρελθόν το οποίο προκαλεί εύλογη ανησυχία για το ύποπτο παρόν της».

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, όσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα έναντι των ιστορικών χριστιανικών λαών, «δικαιώνει το εγκληματικό οθωμανικό και νεοτουρκικό παρελθόν της και συνεχίζει τον φαύλο κύκλο του αίματος και της τρομοκρατίας που για χρόνια μάταια συγκαλύπτει».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την ώρα που θα δίνεται κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 16:00, μέλη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής θα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εξωτερικών και θα μοιράσουν 500 αντίτυπα του δελτίου Τύπου.

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών συναντάται με τον Νίκο Κοτζιά αυτή την ώρα, ενώ στις 18:30 έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα βασικά θέματα που τίθενται επί τάπητος είναι οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη διαχείριση του Προσφυγικού/Μεταναστευτικού ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, καθώς και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη.