3 Μάρτιος 2016, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2016, 13:34

Διακοπή του Κυπέλλου εισηγείται ο Κοντονής

  • Διακοπή του Κυπέλλου εισηγείται ο Κοντονής

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και την διακοπή του αγώνα πριν από την ολοκλήρωσή του στο γήπεδο της Τούμπας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προτίθεται να διακόψει το Κύπελλο, όπως συνάγεται από την επιστολή που απέστειλε σήμερα σε ΕΠΟ και ΔΕΑΒ ζητώντας γνωμοδότηση για το αν συντρέχουν λόγοι να το πράξει.

Ο υφυπουργός καλεί ΕΠΟ και ΔΕΑΒ να απαντήσουν ως τις 16:00 και ενώ στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η σέντρα του ημιτελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ έχει ως εξής:

«Μετά τα χθεσινά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενεργώντας σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 4326/15, απέστειλε σήμερα το πρωί προς την Ε.Π.Ο. και τη Δ.Ε.Α.Β. έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16:00 μ.μ. -ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19:30 μ.μ.) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού- προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης”».