2 Μάρτιος 2016, 22:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2016, 22:20

Ρωσία: Η νταντά αποκεφάλισε το παιδί «κατ' εντολή του Αλλάχ»

  • Ρωσία: Η νταντά αποκεφάλισε το παιδί «κατ' εντολή του Αλλάχ»
    Η Γκουλτσέχρα Μπομποκούλοβα στο δικαστήριο της Μόσχας (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η νταντά που συνελήφθη στη Μόσχα να κρατά στη μέση του δρόμου το κεφάλι ενός παιδιού δήλωσε ότι ενήργησε «κατ' εντολή του Αλλάχ», όταν προσήχθη την Τετάρτη ενώπιον δικαστή ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή της.

Η 38χρονη Ουζμπέκα Γκουλτσέχρα Μπομποκούλοβα συνελήφθη την Δευτέρα από την αστυνομία κοντά σε σταθμό του μετρό στη Μόσχα, ενώ περπατούσε κρατώντας το κομμένο κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού, φωνάζοντας ότι είναι «τρομοκράτης».

«Αυτό με διέταξε ο Αλλάχ» να κάνω, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στην ακροαματική διαδικασία. Ο δικαστής διέταξε γρήγορα την προφυλάκισή της έως τις 29 Απριλίου, έπειτα από αίτημα των ανακριτών.

Κλεισμένη μέσα σε κλουβί, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται στη Ρωσία, η Μπομποκούλοβα έκανε ασυνάρτητες δηλώσεις, με παράπονα και προφητικά λόγια, λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ο Αλλάχ στέλνει τον δεύτερο προφήτη για να φέρει νέα της ειρήνης, καλημέρα σε όλους. Πεινάω, θα πεθάνω σε μια εβδομάδα, αυτό είναι το τέλος του κόσμου, μού απαγόρευσαν να φάω. Γεια σε όλους» είπε.

Η τροφός του γεννημένου το 2011 νηπίου περίμενε οι γονείς να φύγουν από το διαμέρισμα και στη συνέχεια, «για άγνωστο λόγο τραυμάτισε το παιδί στο λαιμό, χώρισε το κεφάλι από το σώμα», πριν πάει στο μετρό κρατώντας το κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.