2 Μάρτιος 2016, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2016, 20:43

Χαρακόπουλος: Οι «ελληνοποιήσεις» γάλακτος υπονομεύουν τα ΠΟΠ

  • Στην Πανορθόδοξη Σύνοδο ο Χαρακόπουλος
    Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος

«Την ώρα που ζητούμε την κατοχύρωση της προστασίας των ΠΟΠ και ΠΓΕ στις συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως στην εμπορική συμφωνία (TTIP) με τις ΗΠΑ –για την οποία και προσωπικά παρενέβην στην ευρωπαϊκή ηγεσία– είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ανοχή σε φαινόμενα “ελληνοποίησης” γαλακτοκομικών προϊόντων», τονίζει με δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ προσθέτει ότι η κυβέρνηση οφείλει αφενός να δώσει πειστικές εξηγήσεις στον κτηνοτροφικό κόσμο και αφετέρου να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη του φαινομένου των «μαϊμούδων» γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Μ. Χαρακόπουλος συνυπόγραψε ερώτηση (με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη επί των αγροτικών του κόμματος, βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη) για τους πλημμελείς ελέγχους στην αγορά γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Στην ερώτηση που απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, υπογραμμίζεται ότι «πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών και αγροτικού κόσμου για κυκλοφορία “μαϊμούδων” τυροκομικών και γαλακτοκομικών ΠΟΠ προϊόντων» και ότι «η πρακτική αυτή θίγει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους και την εγχώρια παραγωγή καθώς η αθρόα εισαγωγή γάλακτος συμπιέζει τις τιμές παραγωγού σε βαθμό πλέον που καθιστά μη ελκυστική έως και μη βιώσιμη οικονομικά την ενασχόληση με την κτηνοτροφία και την επεξεργασία ελληνικού γάλακτος».