2 Μάρτιος 2016, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2016, 17:30

Πρόκληση Σλοβάκου πρωθυπουργού: Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα

  • Πρόκληση Σλοβάκου πρωθυπουργού: Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα
    Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο (φωτ.: EPA / Matt Dunham)

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει η Αυστρία και οι... σύμμαχοί της στις προκλήσεις. O Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hospodářské Noviny, δήλωσε μεταξύ άλλων πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ακόμη, επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας: «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Μία μέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε προχωρήσει σε έναν ακόμα «γύρο» προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ». Ο Ρ. Φίτσο τα είπε όλα αυτά έχοντας επισκεφτεί τη Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας δήλωσε σχετικά: «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης». Εξήγησε παράλληλα ότι «τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».