2 Μάρτιος 2016, 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 14:02

Ιβάν Σαββίδης: Για μένα ο Πόντος είναι τα πάντα (ηχητικό)

  • Ιβάν Σαββίδης: Για μένα ο Πόντος είναι τα πάντα (ηχητικό)
    Οι «Κομνηνοί» της Νέας Υόρκης τίμησαν τον Ιβάν Σαββίδη (φωτ.: εφ. Εθνικός Κήρυκας)

Μια ευχάριστα ασυνήθιστη και προσωπική συνέντευξή παραχώρησε στο CosmosFM NY 91.5 ο Ιβάν Σαββίδης κατά την παραμονή του στην Αμερική, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακών Νεολαιών.

Αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον Πόντο και δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του.

«Ο Πόντος για μένα είναι τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά για μένα είναι τα πάντα. Ζω με αυτό στο μυαλό, και καμαρώνω που είμαι Πόντιος. Είμαι ευτυχισμένος που οι γονείς μου μου έδωσαν πραγματική ποντιακή ανατροφή. Είμαι Σανταίος, και από τα παιδικά μου χρόνια έχω συνηθίσει να ακούω τα ίδια πράγματα.

»Σαντέτος είμαι, σκυλλ’ υιός. Ματώνω, ’κί ματούμαι»1 δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που είδε πραγματικό ποντιακό ελληνισμό στην Αμερική, με τα «σκιρρά» τα ποντιακά, με τις παραδόσεις που διατήρησαν. Ευχαρίστησε για την υποδοχή τους προέδρους των ποντιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, οι οποίοι του επιφύλασσαν μια έκπληξη: «Είπανε, οσήμερον πουρνά α’φάζ’νε με χαβίτσ’ πα»2 είπε ο Πόντιος επιχειρηματίας.


(Φωτ.: εφ. Εθνικός Κήρυκας)

Δεν παρέλειψε πάντως να μιλήσει και για την ομάδα της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ. «Φέτος είναι τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΟΚ και πάντα ήθελα να είμαι αντάξιος αυτής της ιστορίας. Ελπίζω εκείνο το τμήμα της ιστορίας το οποίο θα γραφτεί, μεταξύ άλλων και με τη δική μου συμμετοχή, να είναι η ιστορία των πιο λαμπρών επιτυχιών και νικών. Θέλω σε αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

»Επτά χρόνια πάλεψα να γίνω ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας και τότε κατάλαβα ότι είναι ένα μέρος της ζωής μου. Στις ζωή μου έχω δύο αξίες· είναι ο Πόντος και ο ΠΑΟΚ».

______
1. Είμαι Σανταίος, πανούργος. Οι άλλοι αιμορραγούν, εγώ δεν ματώνω.
2. Είπαν σήμερα το πρωί ότι θα φάμε χαβίτσ’.