2 Μάρτιος 2016, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2016, 14:46

Κύπριος δημόσιος υπάλληλος: Κύριε Πρόεδρε, παίρνω 5.000 ευρώ και δεν κάνω τίποτα!

  • Κύπριος δημόσιος υπάλληλος: Κύριε Πρόεδρε, παίρνω 5.000 ευρώ και δεν κάνω τίποτα!
    O Μάριος Δρουσιώτης, εδώ και ένα χρόνο, ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης Κύπρου

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν δημόσιο υπάλληλο –τον προϊστάμενο του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης Κύπρου, Μάριο Δρουσιώτη– και (ακούσιο) συμπρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είδε το φως της δημοσιότητας. Σε δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος αποκαλύπτει ότι ο ανώτατος λειτουργός, εδώ και ένα χρόνο που μετακινήθηκε στη συγκεκριμένη θέση, δεν έχει χειριστεί ούτε μία υπόθεση.

Γι' αυτόν το λόγο ο Μάριος Δρουσιώτης έστειλε επιστολή στον Νίκο Αναστασιάδη λέγοντάς του ότι θεωρεί απαράδεκτο να κοστίζει στο κράτος 5.000 ευρώ το μήνα χωρίς να κάνει τίποτα! Όπως σημειώνει, δεν του έχει ανατεθεί οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του είτε από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εμπορίου.

«Αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθότι γίνεται εσκεμμένα και κατ’ εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες», εξηγεί. Μάλιστα δηλώνει ότι –κατά τη γνώμη του– το κράτος θα εξοικονομούσε πόρους αν του ζητούσε απλά να μείνει σπίτι του και να του στέλνει το μισθό του, καθώς τότε δεν θα χρειάζονταν να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επιστολή που στέλνει ο Μάριος Δρουσιώτης.

Τον τελευταίο χρόνο έχει γράψει στον Γενικό Ελεγκτή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τον υπουργό Ενέργειας και τον Γενικό Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Μέχρι σήμερα, όπως σημειώνει, δεν έχει λάβει καμία απάντηση και εξακολουθεί «απλά να πηγαίνει στο γραφείο του και να πληρώνεται».