2 Μάρτιος 2016, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2016, 11:48

Κασουλίδης για το Κυπριακό: Απαιτείται ακόμα δουλειά

  • Κασουλίδης για το Κυπριακό: Απαιτείται ακόμα δουλειά

«Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, αφού σημαντικά ζητήματα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως το εδαφικό και η ασφάλεια, ακόμη δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο Ιωάννης Κασουλίδης επισήμανε ότι πέραν των βασικών πτυχών του Κυπριακού, απομένει να γίνει αρκετή δουλειά στις διαπραγματεύσεις, σε ζητήματα που αφορούν το σύνταγμα, τους νόμους, τη συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο και το κόστος της λύσης. Ο διάλογος είπε, εισήλθε σε θέματα, τα οποία δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις βαίνουν με πιο χαμηλούς ρυθμούς».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, που φέρουν την τουρκοκυπριακή πλευρά να προβαίνει σε έργα ανάπτυξης στην κατεχόμενη Μόρφου, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι «χωρίς την επιστροφή της κατεχόμενης κωμόπολης δεν μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό».

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, είπε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεργαζόταν.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «εάν κάτι πάει στραβά στις συνομιλίες, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά».