1 Μάρτιος 2016, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2016, 22:40

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»

  • Αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»

Ένα ακόμη σημαντικό (ίσως και το τελευταίο) βήμα, πριν την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων φαίνεται πως έκανε σήμερα η ΑΕΚ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου και των μηχανικών της Dimand (εταιρεία που έχει αναλάβει το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς») δόθηκαν όλες οι απαντήσεις στα ανοιχτά θέματα που υπήρχαν και πλέον η υπόθεση μπήκε στο τελικό στάδιο.

Το σημερινό ραντεβού έγινε παρουσία του Δημήτρη Ανδριόπουλου, που είναι ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου του νέου γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως είναι θέμα ημερών η υπογραφή από τον ΥΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να δρομολογηθεί και η έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Πολεοδομία για την τελική έγκριση. Μια διαδικασία που πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερες από 15 ημέρες.


Οι δηλώσεις του ΥΠΕΝ Π. Σκουρλέτη για το θέμα του γηπέδου (μετά το 10:30)

Το θετικό κλίμα που υπάρχει επιβεβαιώνεται ουσιαστικά και από τη δημόσια τοποθέτηση που έκανε σήμερα ο Π. Σκουρλέτης. Μιλώντας στην  ΕΡΤ, επανέλαβε ότι θέλει να βοηθήσει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της κατασκευής του γηπέδου, αλλά έθεσε την παράμετρο των «σταθερών βημάτων».