1 Μάρτιος 2016, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2016, 19:11

Έκθεση για την ιστορία και τον πολιτισμό από τους δήμους Βέροιας και Πούσκιν

  • Έκθεση για την ιστορία και τον πολιτισμό από τους δήμους Βέροιας και Πούσκιν

Κοινή παράλληλη έκθεση με θεματολογία από την ιστορία και τον πολιτισμό σχεδιάζουν οι αδελφοποιημένοι δήμοι Βέροιας και Πούσκιν της Αγίας Πετρούπολης, με αφορμή το αφιερωματικό έτος Ελλάδας στη Ρωσία.

Σκοπός της έκθεσης είναι η καλύτερη γνωριμία των κατοίκων των δύο πόλεων, μέσα από μια σειρά εκθεμάτων που θα αναδεικνύουν τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα elru2016.gr, την έκθεση προγραμματίζεται να συνοδεύει μια μικρή έκδοση με ανάλογο πληροφοριακό υλικό στην ελληνική και ρωσική γλώσσα ενώ θα περιλαμβάνει έργα τοπικών καλλιτεχνών (φωτογράφων, εικαστικών κτλ). Παράλληλα, Βέροια και Πούσκιν σχεδιάζουν μια σειρά εκδηλώσεων και επαφών που εκτείνονται από την επίσκεψη επίσημων αποστολών κατά τις τοπικές επετείους έως την ανταλλαγή εμπορικών αποστολών, σχολείων, πολιτιστικών ομάδων και τουριστικών πρακτόρων.

Οι δύο πόλεις αδελφοποιήθηκαν το 2015 και διαθέτουν αξιοθέατα χαρακτηρισμένα από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Βέροια κατέχει τα βασιλικά ανάκτορα των Μακεδόνων στην περιοχή της Βεργίνας και το Πούσκιν τα ανάκτορα των Τσάρων.